Det här receptet fick jag av min kompis Emelie. Hon hade hittat det på ett ingredienspaket för länge sedan och efteråt upptäckt att hon funnit typ världens bästa muffinsrecept. När hon bjöd på muffins på jobbet en dag trodde jag att det självklart måste vara något special med dem. Det va bannemej de godaste muffins jag ätit! Sådär lagom saftiga och nästan lite kladdiga i mitten. Dessutom är de superlätta att göra och går på nolltid.
Man kan fylla dem med vilka bär eller frukter man vill. Jag valde blåbär eftersom jag hade det i frysen sedan vi var ute och plockade i somras!
Ingredienser:
– 150 g smör
– 2 dl socker
– 2 ägg
– 1 tsk vaniljsocker
– 1/2 dl mjölk
– 3 dl mjöl
– 1 tsk bakpulver
– Bär eller frukt
Tips!
Välj muffinsformar med hög och stadig kant.
Gör såhär:
1. Vispa smör och socker
2. Blanda ner äggen
3. Tillsätt vaniljsocker och mjölk
4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och blanda ner i smeten
5. Fyll muffinsformar med smet och tryck ner bären med en sked.
Tips! Om du väljer äpple – doppa bitarna i socker och kanel innan.
6. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter
Voíla!
Även om du ska bjuda på muffins hemma kan det vara fint och lite kul att servera dem på något annat sätt än det vanliga. Kanske i en picknickkorg?
No Comments