Sedan jag slutade äta mjölk och vete har jag letat efter bra recept på goda sötsaker som dessutom gärna får vara lite nyttigare. Chokladbollar är en klassiker som alltid går hem och det är en precis lagom godbit till kaffet! Dessa smakar förvånansvärt likt vanliga chokladbollar trots att de inte innehåller vare sig socker eller havregryn. Jag har nästan börjat tycka att dessa är godare än vanliga och det är toppen för min allergiska familj att de inte innehåller några sädesslag eller mjölk!
Det finns massor av olika varianter på så kallade ”nyttiga chokladbollar” utan socker men såhär gjorde jag mina :)
Ingredienser:
200g färska urkärnade dadlar
1 dl mandlar
3 dl cashewnötter
3 msk kokosolja
5 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1 urgröpt vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
Kokos
Gör såhär:
Mixa mandlar och cashewnötter i en hushållsmixer tills de blir fint hackade. Tillsätt de andra ingredienserna i mixern och blanda till en smidig smet. Rulla chokladbollarna i kokos och förvara dem i kylen eller frys in dem (om det blir några över det vill säga. De är förföriskt goda!)
No Comments