Här ska ni få receptet på en riktigt mustig och god köttgryta jag gjorde förra helgen! Den är inte så komplicerad, det enda jobbiga du behöver är gott om tid. En ultimat söndagsgryta med andra ord! Detta receptet räcker till ca 6 portioner.
Ingredienser:
1 kg oxgrytbitar
1 paket bacon
4 msk oxfond
0,5 dl rött vin
3 dl vatten
1 st röd paprika
2 st gula lökar
1 riven morot
1/2 burk syltlök
10 st champinjoner
1 knippe färsk timjan
2 kvistar färsk rosmarin
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Skär lök och paprika i bitar, riv morot och fräs allt tillsammans med champinjoner i en gryta.
2. Stek köttet i en stekpanna tills det fått fin färg och lägg sedan i grytan med de frästa ingredienserna. Häll över all stekvätska, den ger extra god smak till grytan!
3. Häll på vatten och oxfond och låt allt puttra under lock i ca 1 till 1,5h. Mot slutet av kokningen tillsätt stekt bacon, syltlök, hackad rosmarin och timjan.
4. Smaka av med salt och peppar och om det eventuellt behövs mer fond.
5. Servera med kokt potatis och en timjankvist på toppen.
No Comments