Häromdagen bjöd Josefine hem mig och Johanna på lite lyxlunch.
Jag hade aldrig ätit den här varianten av vårrullar förut, vilket gjorde det ännu roligare. Som en asiatisk variant av tacos ungefär.
Jag fick strimla gurka, morötter och paprika tunnt tunnt. Johanna stekte skalade räkor med chili och finhackad ingefära medan Josefine slängde ihop en hemmagjord jordnötssås. Tillsist blev det sesamfrön och soya till.
Ingredienser:
Rispapper
2 stora morötter
3/4 gurka
1 röd paprika
400g skalade räkor
1/2 purjolök
Chiliflakes
Färsk ingefära
3dl jordnötter
1/2 burk kokosmjölk
1 tsk oystersås
Sesamfrön
Soya
Gör såhär:
1. Strimla gurka, morötter, purjolök och paprika tunnt och lägg i olika skålar.
2. Finhacka ingefäran och stek den ihop med räkor och chiliflakes i en stekpanna.
3. Mixa jordnötter, kokosmjölk och oystersås i en mixer tills det blir en relativt slät sås. Här kan du smaka av och själv anpassa mängden jordnötter och sås.
4. Lägg ett rispapper åt gången i kallt vatten tills de mjuknat. Ta upp och lägg på en torr, ren kökshandduk. Torka lätt med handduken.
5. Fyll din vårrulle med lite av varje och vik ihop rullen så inget faller ut. Ät med händerna som en tacos i mjukt bröd :)
Vanliga vårrullar friteras oftast men dessa åt vi ”råa” i lite kladdigt rispapper. Förvånansvärt gott. Detta kommer jag absolut att göra hemma framöver. Perfekt rätt när man vill laga något snabbt, gott och fräscht. Och gör man dem små passar de perfekt som förrätt, tilltugg eller som en tapasrätt!
No Comments