Här kommer ett efterfrågat recept på min pastasås med kräftstjärtar. Beviset på att man kan hitta på ett gott recept helt själv :) Går snabbt att slänga ihop och passar både till vardags som till mysfredag! Tillagning ca 15min. Detta receptet brukar räcka till 3 portioner.
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 st coctailtomater
5 st färska champinjoner
3 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk sambaloelek
1 burk kräftstjärtar i lake (ca 350g)
1 msk skaldjursfond
Salt och peppar
Bavette no.13 från Barilla (en typ av pasta med konkav form)
Gör såhär:
1. Sätt på en stor kastrull med vatten och häll i pastan när vattnet börjat koka.
2. Hacka löken och bryn den i en stekpanna tills den fått fin färg.
3. Hacka vitlöken och stek den ihop med löken – var försiktig med värmen eftersom vitlök lätt bränns vid!
3. Dela coctailtomaterna på hälften och hacka svampen i lagom stora bitar. Blanda ner i pannan och rör om.
4. Häll ut laken från kräftstjärtarna och blanda ner dem i pannan. Låt steka nån minut under omrörning.
6. Slå i grädden och fonden. Låt koka ihop ca 5min.
7. Smaka av med sambaloelek, salt och peppar!
8. Häll av pastavattnet och slå sedan tillbaka pastan i kastrullen. Häll över pastasåsen och rör om.
Serveras med ett glas mjölk eller ett glas vin beroende på veckodag :)
Bon apetit!
Använd kräftstjärtsburken som matlåda i morgon. Det får plats mer än vad man tror :)
No Comments