Recept Sarah's middagstips

BAVETTE MED KRÄFTSTJÄRTAR OCH VITLÖK.

18 februari, 2013

Här kommer ett efterfrågat recept på min pastasås med kräftstjärtar. Beviset på att man kan hitta på ett gott recept helt själv :) Går snabbt att slänga ihop och passar både till vardags som till mysfredag! Tillagning ca 15min. Detta receptet brukar räcka till 3 portioner.

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 st coctailtomater
5 st färska champinjoner
3 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk sambaloelek
1 burk kräftstjärtar i lake (ca 350g)
1 msk skaldjursfond
Salt och peppar

Bavette no.13 från Barilla (en typ av pasta med konkav form)

Gör såhär:
1. Sätt på en stor kastrull med vatten och häll i pastan när vattnet börjat koka.
2. Hacka löken och bryn den i en stekpanna tills den fått fin färg.
3. Hacka vitlöken och stek den ihop med löken – var försiktig med värmen eftersom vitlök lätt bränns vid!
3. Dela coctailtomaterna på hälften och hacka svampen i lagom stora bitar. Blanda ner i pannan och rör om.
4. Häll ut laken från kräftstjärtarna och blanda ner dem i pannan. Låt steka nån minut under omrörning.
6. Slå i grädden och fonden. Låt koka ihop ca 5min.
7. Smaka av med sambaloelek, salt och peppar!
8. Häll av pastavattnet och slå sedan tillbaka pastan i kastrullen. Häll över pastasåsen och rör om.

Serveras med ett glas mjölk eller ett glas vin beroende på veckodag :)

Bon apetit!

20130218-115907.jpg

20130218-115921.jpg

Använd kräftstjärtsburken som matlåda i morgon. Det får plats mer än vad man tror :)

You Might Also Like

No Comments

Kommentera